Materijali za pakovanje pokućstva

Ukoliko ste bili u situaciji da direktno ili indirektno učestvujete u poslovima pakovanja stvari prilikom selidbe, vrlo je verovatno da ste shvatili koliko su materijali za pakovanje pokućstva pre selidbe bitni, ukoliko želite da se nijedan deo vašeg pokućstva ne ošteti.

Sasvim jasno, zahvaljujući bogatom tržištu i brojnim uslugama koje različite profesionalne agencije za selidbe i pakovanje nude, imate mogućnost i da sebe u potpunosti poštedite ne samo pakovanja stvari, već i raspakivanja, jer to sve možete da prepustite njima, te jednostavnu kroz čitavu selidbu prođete po principu “ključ u ruke”. Podrazumeva se da se ova usluga naplaćuje potpuno nezavisno od usluge selidbe i transporta, pa to vrlo često bude kamen spoticanja za mnoge klijente, te se odluče da ipak spakuju stvari pre selidbe samostalno, kao i da ih sami raspakuju.  Ako i vi želite da to uradite sami, postoje neke stvari koje bi svakako trebalo da obezbedite pre nego što počnete sa procesom pakovanja.

Materijali za pakovanje pokućstva

Koji su najbolji materijali za pakovanje pokućstva pre selidbe?

U svakom slučaju morate pripremiti adekvatan plan za pakovanje svog pokćstva, uključujući i garderobu, kako biste mogli da znate i koji materijali za pakovanje pokućstva pre selidbe su vam potrebni.

U principu, stvar je vrlo jednostavna: morate pribaviti sve one materijale koji će omogućiti da vaše stvari bezbedno i potpuno neoštećene stignu na krajnje odredište.
A to na prvom mestu podrazumeva specijalni papir za pakovanje, koji se mahom koristi za uvijanje osetljivijih delova pokućstva. Takođe bi valjalo da koristite i specijalnu providnu foliju, koja je odlična kada treba spakovati osetljivije stvari čiji oblik nije pravilan, a uz to je odlična i kao zaštita od prašine.

U slučaju da ne želite da pakujete staklariju i ostale lomljive delove pokućstva u novine, možete da kupite i takozvanu puckavu foliju, koja je idealna za to. Njome možete da obložite i delove nameštaja koji “vire”, kao što su rukohvati ili nogari, na primer.

Kada su u pitanju materijali za pakovanje pokućstva pre selidbe, posebnu pažnju treba obratiti na izbor kutija, te ih prilagoditi stvarima koje selite. Naime, kutije mahom možete da nabavite u lokalnoj samoposluzi, ali se neretko događa da one ne budu čiste u potpunosti, pa ako ne želite da vaše stvari budu zaprljane, preporuka je da ipak potražite potpuno čiste kutije, te da vodite računa o tome da ne budu one u kojima je bila spakovana, recimo hemija ili jestiva ulja.  Najbolje je da kutije za pakovanje ne budu naročito velike, a opet ne bi trebalo da budu ni previše male. Takođe, morate voditi računa i o dnu kutije u koju ćete pakovati pokućstvo, a naročito staklariju i ostale elemente koji mogu lako da se razbiju. Ne zaboravite da ih dodatne ojačate, čak i ako imaju duplo dno, a što možete da učinite uz pomoć šireg selotejpa ili specijalizovane lepljive trake. Kako biste izbegli sve navedene probleme kada su u pitanju obične kartonske kutiije, naša preporuka je da uvek odaberete kutije za selidbe od petoslojnog kartona

U slučaju da tokom selidbe treba da spakujete i dokumenta, lična ili poslovna, svakako je najbolje da pribavite kutije sa poklopcem, jer će vam to u velikoj meri olakšati ne samo njihovo pakovanje, već ćete ih i vrlo lako raspakovati u novom poslovnom ili stambenom prostoru.
Iz svega što smo naveli, jasno se vidi da je jedino važno da jasno sagledate sopstvenu situaciju, te da na osnovu stvari koje treba da preselite u novi prostor, obezbedite i adekvatne materijale za pakovanje, a na tržištu je zaista veliki izbor, tako da će svako pronaći upravo ono za čim traga!

Besplatna procena selidbe

Preporuka je da se zahtev za besplatnu procenu selidbe (online, telefonska) izvrši najmanje 5 dana pre selidbe (a poželjno je i ranije), kako bi bili u mogućnosti da Vam izađemo u susret sa željenim terminom
online procena
Popunite online formular i naš operater će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku
telefonska procena
Pozovite nas
Ponedeljak - Nedelja 08-21h
+381 63 81 36 346